
Това е ананас от чисто злато в реални размери. Ананасът е вид тропически плод. Плодът на комерсиално отглежданите ананасови растения е едър, достига до 5 кг, със сладък сочен вкус и не съдържа семена. Консумира се в сурово състояние след обелване на твърдата му наподобяваща люспи кора и под формата на консерви (най-вече компоти и сокове). Сокът на ананаса има жълтеникав цвят и е с богато съдържание на витамините A, B и C. Този вид произхожда от Южна Америка. Ананасът започва да се отглежда преди около 4 хиляди години от индианците тупи-гуарани, които са живели в басейна на Парана. Постепенно културата на ананас се разпространява в тропическа Южна и Централна Америка и се развиват сортове без семена. По-специално на карибите са използвали плодовете на ананаса за храна, от ферментиралия сок са приготвяли напитки, а от влакната са правени въжета, тетиви и дрехи. Именно там европейците за първи път се запознават с ананаса. В края на XV век плодът е донесен в Европа, но високата му цена го прави недостъпен за обикновените хора. По-късно плантации с ананас са засадени по западното крайбрежие на Африка. Днес ананаси се отглеждат в тропически райони като Флорида, Мексико, Централна Америка, Южна Америка, Хавайските острови, Филипинския архипелаг, Куба и остров Реюнион.